10 étel, amiről nem tudtad, hogy hízlal! I. rész

19650100-breakfast-cartoon-characters.jpgPróbálsz egészségesen élni, a kilók mégsem akarnak lemenni rólad? Meglepődnél, hogy a közvélemény által "diétásnak", egészségesnek titulált ételek sokszor a legnagyobb ellenségeid lehetnek a fogyásban. Talán a te étrendedben is található néhány ezekből az ételekből/italokból. Most kiderül!

1., Gyümölcslevek

gyu_mo_lcsle.jpgMicsoda?! De hát a gyümölcslevek nem, hogy hízlalnak, még segítenek is a fogyásban!

Ha ezt eddig így gondoltad, sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak, a gyümölcsleveknek nagyon magas a fruktóz (gyümölcscsukor) tartalmuk, ami rengeteg plusz kalóriát jelent, ráadásul a boltban kapható 100%-osnak titulált dobozos italok plusz hozzáadott cukrot, és tartósítószereket is tartalmaznak, amelyek szintén hátráltatják a súlycsökkentést. Ha gyümölcslére vágysz facsarj magadnak, és fogyaszd mértékkel!



 

2., Majonézes saláta

majonezeskukorica.jpgSalátának saláta, ami akár lehetne jó is, de a majonéz kalóriabombává varázsolja az amúgy könnyűnek induló ételedet (pláne a bolti majonéz!). Ha nem bírod magában megenni a zöldségeket, használj inkább citromlevet, olajokat, füszereket, de mindenképpen kerüld a majonézes dresszingeket!

 

 

 

 

3., Mézmez.jpg

A méz rengeteg értékes vitamint tartalmaz, melyek jó hatással vannak a szervezetünkre, így ha egészségünk megőrzése a cél tökéletes alternatívája lehet a kristálycukornak! Ám ha fogyni vágyóknak tudniuk kell, hogy a méz kalóriatartalma majdhogynem azonos a cukoréval, glikémiás indexe is 90% felett van, így a fogyásban sajnos nem igen lesz hasznunkra.

 

 

4., Müzlik, reggeliző pelyhek

Fitten indul a nap egy tál müzlivel, ám sokan összekeverik a cukrozott reggelizőpelyheket a rostban gazdag gabona és zabpelyhekkel. A kettő nem ugyan az! A reggelizőpelyhek bővelkednek hozzáadott cukorban, és mesterséges anyagokban, amik megint csak a hízást szolgálják. Ha reggelire hasonló jellegű ételt választassz figyelj oda, hogy ne tartalmazzon hozzáadott cukrot, édesítőszert. Lehetőleg a zabpelyhek közül válogass!

gabonapehely_nestle_marktplatz_de.jpg

 

 

5., Joghurtok

A fogyókúrába tájékozatlanul belevágó emberek a joghurtot is joghurttal eszik, ne adj' Isten müzlivel, és ezek mellé csodálkoznak, hogy miért nem fogynak. termek-epres-joghurt-150g.pngPersze joghurt és joghurt között is van különbség, a görög joghurtokra például diétát is szokás alapozni, de itt sem szabad összetéveszteni a minőségi tejtermékeket a bolti cukrozott mesterséges "joghurtokkal". Ha egy kis édességre vágysz a fogyókúra idején a joghurt kitűnő választás lehet, de mielőtt lekapnád a polcról az első szembejövő terméket, azt ajánlom tájékozódj egy kicsit mit is eszel! Esetleg válaszd a Vi gyümölcsös ízben is kapható shakeit! 

Íme, mostmár ismersz 5 ételt, amire oda kell figyelned a megfelelő alak elérésének érdekében. A következő cikkben újabb 5 ételről rántom be a leplet! Ha nem szeretnél hibákat véteni térj vissza és olvasd el a második részt is!

A változatos táplálkozás mindenek felett! Ha nincs ötleted látogass el a Vi receptek csoportba, melyhez ITT tudsz csatlakozni.