Eper a gyógyító gyümölcs

Itt az eperszezon, biztosan sokan fogyasztják a hazánkban igen nagy népszerűségnek örvendő gyümölcsöt, de vajon tudják-e milyen jótékony hatásai vannak a szervezetre nézve? Ha nem, olvasson tovább, garantáltan le fog esni az álla!

Az epret több száz évvel ezelőtt nem gyümölcsként, hanem gyógynövényként kezelték, később dísznövénnyé avanzsált. Az epret, mint gyümölcsöt a 14. század óta fogyasztja az emberiség. Legtöbben talán mint amolyan desszert fogyasztjuk, cukrozzuk, tejszínhabot teszünk rá, esetleg csokiba mártjuk, vagy tortába sütjük, pedig az eper a legtöbb gyümölcsel ellentétben még a fogyásban is segítségünkre lehet.

De akkor lássuk is, hogy milyen jótékony hatásai vannak az epernek:

  1. Segíthet az ízületi problémákon.
  2. Méregtelenít, fiatalít
  3. Csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát
  4. Kitűnő az emésztési panaszok enyhítésére
  5. Jó hatással van a pattanásos bőrre
  6. Vesebántalmak enyhítésére is szolgál
  7. Csökkenti a rák kialakulásának veszélyeit

 

És akkor még nem is soroltuk fel minden előnyét! Kevesn tudják, de az eper sokkal több C-vitamint tartalmaz mint például a citrusfélék. 100 g eperben 60 mg C-vitamin található. A legtöbb gyümölcsel ellentétben nem tartalmaz sok fruktózt, 90%-a víz, így kalóriatartalma is igen szerény, 100 g eperben 30 kalória van. Önmagában fogyasztva kitűnő szomjoltó is lehet, így hát nem csoda, hogy ilyen népszerű gyümölcs lett.

Mindenki számára ajánljuk az eper fogyasztását, sokféle ételt, turmixot lehet belőle készíteni! Ha kedvet kaptál az eperhez, készítsd el Vi-Shap-el, és küldd el nekünk Facebook oldalunkra, hiszen ha a te képed kapja a legtöbb lájkot értékes ajándékot nyerhetsz!

13282350_10208251890073839_1778369802_o_1.png