10 étel, amiről nem tudtad, hogy hízlal! II. rész

19650100-breakfast-cartoon-characters.jpgPróbálsz egészségesen élni, a kilók mégsem akarnak lemenni rólad? Meglepődnél, hogy a közvélemény által "diétásnak", egészségesnek titulált ételek sokszor a legnagyobb ellenségeid lehetnek a fogyásban. Talán a te étrendedben is található néhány ezekből az ételekből/italokból. Most kiderül!

6., Olajos magvak

Mogyoró, pisztácia, dió. Mind részei az egészséges étrendnek, és nagy szükségünk van a bennük található ásványi anyagokra, ám oda kell figyelni, mennyit eszünk belőlük, 100 gramm mogyoró például 300 kalóriát tartalmaz! Ezeket a magvakat semmiképpen se fogyasszuk nasi helyett, figyeljünk oda a mennyiségre! Napi 1-2 szem elég kehet belőlük.

7., Aszalt gyümölcsök

Az előző cikkben már szó volt a gyümölcsök fruktóz tartalmáról, a helyzet nem sokat változik akkor sem, ha aszalt formában fogyasszuk őket, sőt a kalóriatartalmuk sokkal nagyobb! Egy csésze szőlő például 60 kalóriát tartalmaz, ugyanennyi mazsola 460-at. Érdemes itt is átgondolni mennyit csipegetünk belőlük.

8., Puffasztott rizs

A kakukktojás. Alacsony kalóriatartalmú, egyáltalán nem hízlal, de mivel se rostot, se proteint nem tartalmaz egész nap rágcsálhatjuk, egyáltalán nem fogunk jóllakni vele. Sokan eszik fogyókúra, diéta idején, de sok értelme nincsen, ezt enni olyan, mint amikor egy leszokóban lévő dohányos cukorkát szopogat. Mondhatni egy egyszerű pótcselekvés.

9.,Tofu

A tofu egészségesnek kikiáltott reformétel, ám sajnos nem mind tofu, ami fénylik. Ugyanis kissé ízetlen önmagában, ezért a gyártók-éttermek számos praktikát vetnek be, hogy élvezetes étel kerekedjen belőle. Olajban-margarinban áztatják, és jó sok adalékanyaggal turbózzák fel. Így ha nem szereted a natúr tofut, inkább más alternatívát válassz!

10., Alkohol

Köztudott, hogy a "sörhas" mögött a túlzott alkohol kalóriák állnak, de ha jobban megnézzük, láthatjuk, hogy nem csak a kalóriák okozzák az alkohol hizlaló hatását!

A plusz kalóriák mellett (a zsír után az alkohol tartalmazza a legtöbb kalóriát!), az alkohol növeli az étvágyat, csökkenti a szervezet zsírégető képességét, dehidratálja a testet és csökkenti az izomzatot...