A sportolás 10 nem várt előnye

Avagy miért éri meg már ma elkezdeni!

Minden kezdet nehéz, főleg ha arról van szó, hogy lecseréljük a passzív életmódot valamivel aktívabbra. A sportolás előnyeit folyamatosan sulykolják belénk, de vajon milyen pluszra számíthatunk, ha életmódváltásra adjuk a fejünket?

1., Több energia!

Furcsán hangzik, de nyugodtan ki lehet próbálni: melyik után nagyobb az ember energiaszintje? Egy egész napos lustálkodás, vagy egy edzéssel tarkított nap után? Ha az elsőre tippeltél tévedsz, ugyanis a sport növeli az energiaszintet, persze csak módjával, nem szabad összekeverni a kimerültséget és a fáradságot! Ha elkezdessz edzeni nagyon hamar megtapasztalhatod ezt a pozitív hatását!

2., Önbizalm, Önbizalom, Önbizalom

A Vi-Shape fogyasztók, akik a fogyáson felbuzdulva elkezdenek mozogni is legtöbbször arról számolnak be, hogy mennyire megnőtt az önbizalmuk, sokkal jobban szeretik magukat, és ez természetesen a környezetnek is feltűnik. Nem csak arról van szó, hogy a külsőnk formálódik, és jobban nézünk ki, de fittebbek leszünk, és a mindennapi kihívások teljesítése, saját határaink átlépése pszichésen is segít.

3., Fejlődő izomzat, erősebb csontozat

Arról, hogy izomzatunk fejlődik kár is több szót ejteni, ezzel a ténnyel mindenki tisztában van! De vajon hányan tudják, hogy a csont is élő szövet, ami szintén reagál a terhelésre? Az edzés, főleg a súlyzós edzés megerősíti a csontozatunkat, amit idősebb korunkban biztosan megköszönünk majd magunknak!

4, Gyorsabb anyagcsere, jobb keringés!

A múltban több kutatás is alátámasztotta, hogy az edzés jó hatással van az anyagcserénkre, és a keringésünkre, a szervezetünk több zsírt is éget, ha több izom van rajtunk. Persze ahhoz, hogy ez teljesüljön elkerülhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű étel!

5., Ellenállóbb immunrendszer

Az edzés során a tüdőnk folyamatosan tisztul, ezáltal megszabadulunk bizonyos baktériumoktól, a megemelkedett testhő pedig segít kordában tartani a baktériumok számát, megakadályozza az elszaporodásukat. A fehér vérsejtek gyorsabban áramlanak a testben, ezáltal a szervezet hamarabb felismeri a betegséget, és meg tud vele küzdeni.

6., Felszámolja a felesleges zsírtartalékokat

A zsír elengedhetetlen a szervezet számára: energiát tárol és véd a külső hatásoktól, csak hogy a két legfontosabb feladatát említsük. A baj ott kezdődik, ha túl sok felesleges zsír rakódik le a szervezetben, amit a test nem akar elégetni. Ebben segíthet az edzés, de meg kell, hogy jegyezzük az edzés semmit nem ér, ha nincsen megfelelő étrendünk nem fogunk lefogyni!

7., Mentális erő, fegyelem

Ha nem csak csacsogni járunk le a konditerembe, hanem valódi és elérhető célokat tűzünk ki magunk elé az edzés nagyban növelheti a fegyelmünket, mely elengedhetetlen az áhított cél elérésében. Emellett segíti a koncentrációt is, mentálisan erősebbé tesz.

8.,  Akkor is fitten tart, hogyha van rajtad egy kis felesleg!

Gömbölyded, de fitt, vagy sovány és beteg? Melyik a jobb? Mindenki eldöntheti neki melyik tetszik, biztos vagyok benne, hogy a többség az elsőt választaná. Hiába vagyunk kicsit teltebbek, ha edzünk sokkal egészségesebbek vagyunk mint sovány, ám passzív társaink. Mindemellett a sport nagyban hozzájárul a megfelelő alak eléréséhez.

9., Hosszabb élet.

Egy időben nagy divat volt a tenyérből jóslás, és általában mindenki az életvonala miatt aggódott, többen viccesen meg is jegyezték, hogy ők meghosszabbítják bicskával, pedig van egyszerűbb megoldás is: Igen, a sport! Azok akik rendszeresen sportolnak bizonyítottan nagyobb valószínűséggel élik meg a 80 fölötti kort, és nem mellékesen egészségben, így biztos, hogy megéri!

10., Jobb szokások kialakítása

Kitartóbbak, és egészségesebbek leszünk, ha nem figyeltünk oda az étrendünkre, mostantól odafigyelünk, hogy elérjük a célt, kevesebb alkoholt fogyasztunk, talán még a cigarettát is lerakjuk. Mindemellett rendszerezi a mindennapjainkat is, és sokkal céltudatosabbá tesz.